browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

3. El portafoli digital

3.1. Què és?

El portafoli és un sistema d’avaluació. El terme “digital” és mitjançant les opcions i possibiltats que ens donen les noves tecnologies. Cada portafoli és personal, per tant cada alumne té un portafoli diferent. En el qual cada alumne i alumna ha de recollir informació dels diferents mitjans treballats a classe (artícles, vídeos, entrevistes, eixides, llibres de lectura…) per a mostrar un seguiment de l’assignatura al professor.

Cada treball ha de tindre una justificació i una reflexió del estudiant, sobre el tema tractat, per a saber que ha aprés, i donar-li sentit a allò que ha treballat. 

Un portafoli digital, seria una cosa semblant a un diari de classe. Adjunte la definició de diari de classe, que apareix al llibre de lectura: “Estratègies de pràctica reflexiva en la formació inicial de mestres d’educació infantil” :

“L’objectiu del diari és ser una eina que permeti reunir els coneixements nous que van adquirint. El diari permet als universitaris recollir els aprenentatges que consideren <<essencials>> i que creuen que és imprescindible compartir amb els companys i les companyes; per tant, comença i es realitza en el moment que aprenen una cosa nova a l’escola, a classe, on sigui. L’organització del diari a partir de les preguntes <<Què m’ha sorprès?>>, <<Què no m’ha quedat clar?>> i <<Què em proposo?>> pretén ser una orientació i una ajuda, però és evident que cadascú ha de trobar la manera pròpia de realitzar-lo. També és important destacar que el diari necessita un procés d’elaboració que es concreta en les accions següents: recollir informació, analitzar-la, pensar quina aplicació educativa i formativa té, crear propostes i dissenyar-ne, com també argumentar-les amb criteri propi.”

3.2. Per a què m’ha servit?

El portafoli digital m’ha servit per a investigar. Investigar en el meu coneixement per a saber realment que m’ha aportat el material treballat a classe. Perquè el fet de fer una reflexió m’ha ajudat a donar-me compte si realment he aprés alguna cosa. 

A més, el fet de fer-lo mitjançant la creació d’aquest blog, m’ha ajudat a conèixer més profundament el funcionament d’un blog, ja que no havia creat mai cap. I també m’ha servit per explorar tots els recursos que ens ofereix. Recursos que moltes vegades tenim al abast, però que per desconeixement passen desapercebuts. 

També ha fomentat la cooperació entre companys, perquè entre nosaltres ens hem ajudat en els apartats que no sabiem. 

En resum, mirant el blog, ara puc veure tot el que hem treballat al llarg del quadrimestre i veure la progressió que he fet desde l’inici del curs. He aprés a relacionar tot el coneixement que he adquirit al llarg d’aquests mesos. 

3.3. Valoració

Al principi de curs quan Paco ens va proposar fer el portafoli digital, no sabia massa bé a què es referia. Però a mesura que vas fent i vas enllaçant coses, resulta més fàcil. 

Baix el meu punt de vista m’ha resultat un treball útil, perquè ara es pot observar tot el que hem treballat i podem veure com està relacionat amb els altres coneixements.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 4 12 ?